Ozon , Hayatımızdaki Önemi

Bugün Türkiye genelinde istatistik kayıtlarına göre, 4 milyon civarında astım-bronşit hastası mevcuttur ve her geçen gün artmaktadır.İnsanın yasaması için hava ve su vazgeçilmez iki unsurdur.

İçme suyunu para ödeyerek satın alabiliyoruz. Fakat temiz hava satın almamız mümkün değildir.

 

İçinde yasadığımız mekânlar maalesef kirli hava solumamıza, zamanla hastalık sahibi olmamıza sebep olmaktadır. Herkes temiz hava teneffüs etmek için dişarı çıkar. Dışarıdaki havanın evlerdeki havadan 15 kat daha temiz olduğu tespit edilmiştir.

Tatile çıkıldığı zaman, ev boş olduğu hâlde, 15-20 gün içinde eşyaların üzerinin toz tabakasıyla kaplandiği görülür. Eskiden yerlerde kilim, sedir, yer minderi, divan, somya, yatak, yorgan, nevresim, çarşaf ve yastık kılıfları genelde beyaz veya açık renkli olup, kiri gösteren görüntüye sahipti. Bunlar sık sık yıkanıp temizlenebilirdi. Bugün ise; bütün evlerde çeşitli renk tonlarında halı, koltuk, çekyat, yaylı yataklar, renkli nevresim takımları, kadife döşemeler, perdeler... kiri ve pisliği gizleyen görüntüye sahip olup, tüy diplerinde akarlar dediğimiz mayt, kenegiller, bakteriler ve mantarlara yuva vazifesi yapmaktadırlar.

Hanımların, temizlik yaparken, başları ağrır ve bir miktar terlerler. Bu terlemenin yorulmadan dolayı oldugunu zannederler. Halbuki bu terlemenin sebebi, temizlik esnasında etrafa yoğun bir şekilde savrulan akarların solunum yoluyla vücûda girmesi dolayısıyla, vücûdun savunma mekanizmasının histamin üretmesi ve bunun sonucunda, kalbin fazla çalışmasıdır. Bu durumda toza karşı alerji ve bronşit başlangıcı meydana gelir. Bahsedilen akarlar; insan derisi, kepek ve kıl artıklarıyla beslendiğinden, yatak odalarında ve yatağımızda milyonlarcası yaşamaktadır. Bu yaratıklar açıkta bulunan gıdalarin üzerine hücum etmektedirler.

Meselâ, kahvaltı tepsisinde bulunan yağ, reçel, zeytin, peynir gibi besinlerin üzerini kısa bir süre içinde

kaplarlar. Uygun ortamı buldukları takdirde de, hızla çoğalırlar. Temizlik işlemi bittikten sonra, mobilya ve sehpa ile cam yüzeylerin üzerinde ince bir toz tabakasi meydana gelir. Akarlar solunum yolu ile akciğerlerimize inerek dokulara yapışmak suretiyle, kan emici özelliklerinden dolayı, kilcal kan damarlarını parçalayarak kan emerler.

Zamanla solunum yetmezliğine, bronsite daha sonra da, astıma çevirmesine sebep olmaktadır. Bu durumdan en çok zarar gören, evdeki hanımlar ve çocuklardır. Ozon gazı ile dezenfekte edilmiş bir ortamda yaşamak sizin ve sevdiklerinizin en doğal hakkıdır. Duyarsız kalamayız. Kimyasal içermeyen hammaddesi sadece havadaki oksijen olan ozon sağlığınızı %100 korur.

Resim
X